Afgelopen week was ik op de Negenmaanden beurs om te snuffelen voor interessante producten en leuke concepten om jullie over te vertellen. Ik heb er twee voor tijdens de zwangerschap gekozen en vijf voor als de baby er is.

Wat mij opviel is dat er een duidelijke verschuiving is richting bewust shoppen. Er waren veel kleine bedrijven aanwezig die natuurlijke en duurzame producten aanboden, zoals PureNordic (verzorging producten), Laveen (pindavrije vitamine D), Greentom (kinderwagen) en anderen. Zelfs traditionele merken zoals Nestlé (NaturNes), Zwitsal (Naturals) en Pampers (Pure) hebben een natuurlijke productlijn ontwikkeld. Aanstaande moeders zijn duidelijk bewuster geworden en ze weten wat ze willen! 

Handigheidjes tijdens je zwangerschap

ZwangerHap

Hoe vaak heb je niet getwijfeld of je iets mocht eten tijdens de zwangerschap? Welke vis mag je wel tijdens de zwangerschap eten en welke vis liever niet? Mag je kruiden eten en welke? ZwangerHap is een gratis app van het Voedingscentrum waar je snel kunt vinden wat je wel of niet mag eten en wat een alternatief is. Handig vooral voor onderweg!

Babymoov Dream Belt

Het is een zwangerschapsgordel voor het slapen. De gordel houdt je buik op zijn plaats waardoor het comfort tijdens het slapen verhoogd wordt. Het lijkt me wel handig als je last van je buik hebt en niet goed kunt slapen. Dit komt vaak voor in de laatste trimester. Er wordt ook aanbevolen om op je zij in slaap te vallen vanwege de druk van je baarmoeder op de ader in je buik.

Handigheidjes voor als de baby er is

Fedde & Kees

Dit lakentje lijkt me echt de moeite waard om uit te proberen voor baby’s die onrustig slapen! De bovenkant van dit lakentje is elastisch waardoor het goed aansluit op het lichaampje van de baby. Dat geeft de baby het gevoel van geborgenheid en de armpjes blijven onder het lakentje. Bovendien is het makkelijk om de baby in te stoppen dankzij de klittenband aan de onderkant. De ontwerpster heb ik op de beurs ontmoet en ze was zo trots op haar product! Kijk zelf op de website van Fedde & Kees.

Siliconen borstkolf Haakaa

Deze borstkolf is gemaakt van zachte siliconen. Je zet de borstkolf op je borst, je knijpt één keer en het vacuüm zuigt de melk er langzaam uit. Het lijkt me erg handig. Het is klein genoeg om onderweg mee te nemen en het kost ongeveer net zo veel als een klassieke handkolf waarmee ik na 3 minuten kolven al pijn in mijn hand overhield. Haakaa is een Nieuw Zeelands bedrijf. Kijk op de website of lees een recensie op de blog van FammeBABY. In het kort: Het is zeker handig voor onderweg of af en toe op je werk of thuis handsfree te kunnen afkolven. Het nadeel is dat het minder krachtig is dan een elektrische kolf.

Laveen 100% natuurlijke Vitamine d+k olie

Deze vitaminedruppels bevatten geen suiker, conserveringsmiddelen of andere toegevoegde ingrediënten. Sommige ouders zijn ervan overtuigd dat hun baby’s last hebben van vitaminedruppels op basis van pindaolie wat vaak de basis vormt van vele vitaminedruppels. De druppels van Laveen gebruiken echter olijfolie als basis wat een mooi natuurlijk alternatief is. Bovendien hebben ze twee soorten druppels precies samengesteld op de pasgeborene en baby’s ouder dan 3 maanden.

Snüz Pod

Snüz Pod is een co-sleeper met een paar upgrades ten opzichte van andere co-sleepers. De Snüz Pod heeft een schommelstand en een reflux-stand. De reflux-stand betekent dat je het hoofdeinde iets omhoog kunt plaatsen. De wieg is afneembaar van het onderstel waardoor je het makkelijk kunt verplaatsen als je bijvoorbeeld je baby naar de huiskamer wil meenemen. Het laatste voordeel is dat je de zijkant makkelijk kunt afritsen en aanritsen zonder dat je de co-sleeper hoeft te verplaatsen.

Led sterilization 59S

De Led sterilization 59S is een systeem waarmee je met LED licht steriliseert! Denk hierbij aan een speentje, babybestek of een kommetje, maar bijvoorbeeld ook speelgoed, babykleding of kolf benodigdheden. Je kunt je natuurlijk afvragen hoe ver je met de hygiene wil gaan. Er zijn verschillende meningen over hoe ‘schoon’ of ‘vies’ alles moet of kan zijn zodat de baby’s gezond kunnen opgroeien, maar hierover schrijf ik nog een keer een aparte blog.

Heb je een van deze producten thuis? Laat de andere (aanstaande) moeders weten wat je ervan vindt op de Ladies&Babies Facebook pagina!